These Beverly homeowners wanted to create an extended outdoor living space around their existing pool that would be perfect for gatherings and entertaining. The Cole design team met with the family, listened to their needs and went to work developing an excellent landscape design solution!

Taking the existing property into consideration, Cole graded the surrounding hill and built a landscaped stone wall that naturally blends into the transition, creating a space that flows organically into the yard. The large entertaining area features an hourglass shaped patio in soft gray tones of Unilock stone that accentuate the adjoining pool area.

The focal piece of the landscape is a 10-foot stone chimenea that sits in the center of the wall and is a perfect feature for dining and entertaining all night long.

A stone walkway with landscaping lights flank the pathway to the pool for an even more dramatic effect.

No details were spared in this project and that’s apparent by the built in surround-sound speakers – hopefully playing a little Bob Marley – giving this new outdoor living space a warm vibe for family and friends.

Overall, we were extremely pleased with the project.  The finished product looks amazing, and there was a great collaboration along the way.  Greg and Mara were great at offering design suggestions and listened to our preferences.  Taking the time to get solid agreement on the design at the beginning gave us a lot of confidence in the company and was a big reason for us selecting Cole.

Once the job was underway, we really appreciated that Tom and Shawn offered suggestions to tweak the design here and there to fit the area – decrease the size here, adjust the curve of the wall there.  That attention to detail and willingness to be flexible were very much appreciated.

The crew members were all very friendly, which is important when anyone is in or around your home for close to a month.

Adam & Ellen
Beverly, MA